tirsdag 12. februar 2013

Klassisk sprinter


Latvia og Estland er over, og jeg tok med meg et par gode resultater hjem. Men de gode resultatene kom vel ikke akkurat der jeg hadde trodd.

På onsdag var det 10km klassisk som sto på programmet i Latvia. Den gikk over all forventning, og med mine 10år gamle "godski" gikk jeg inn til en 11.plass, drøye minuttet bak vinneren. Artig at jeg begynner å få litt resultater i klassisk også.

Torsdag var det en distanse jeg liker litt bedre. 20km skøyting fellesstart passer meg bra, og det er i skøyting jeg har mine beste resultater. Dessverre ble det ikke noe suksess på skøyting i Latvia. Været ble ikke som meldt, og vi bomma grovt med skia. Med dårlige ski har man ingen sjanse til å henge med i toppen, og jeg slet meg i mål til en 48.plass.

Etter målgang på torsdag, gikk turen videre til Estland for sprinthelg der. Jeg så på mine muligheter for gode plasseringer som over, men valgte å dra dit for å gjøre et forsøk. Man blir hvertfall ikke bedre hvis man ikke prøver.

Lørdag var det klassisk sprint på programmet. Det er kanskje min dårligste øvelse, men tro det eller ei, det er der jeg fikk mitt beste resultat. Med tunge forhold og en lang løpstid gikk jeg meg inn til en 9.plass i prologen. I heatene tok jeg meg faktisk helt til finalen. I finalen var jeg skikkelig på hugget, men måtte dessverre nedpå med rumpa, og ente sist i finalen. Usett kan jeg ikke være annet en fornøyd med 6.plass i klassisk sprint.

Dagen etter var det ny sprint, denne gangen med skøyteski på beina, og et betydelig lettere føre. Jeg hadde håp om og ta meg videre fra prologen også her, men jeg merka nok klassisksprinten mer jeg trodde. Gikk dårlig på ski og var ikke spesielt fresh i beina, så det ble med en 60.plass.
Neste for meg nå blir coc i Finland til neste helg. I mellomtiden blir det trening og hvile hjemme.

sprinterPer


Bildet er fra coc i Østersund tidligere i vinter.

Ingen kommentarer: