søndag 23. januar 2011

KMhelg

Etter den gledelige oppturen i Norgescupen forrige helg, var det denne helgen duket for KM. Kretsmesteren i både klassisk og skøyting skulle kåres. Klassiskgullet skulle kjempes om i form av 10km fellesstart mens skøytegullet skulle vi krige om i 10km individuellstart.

I går ble kretsmesteren i klassisk kåret. Børre trakk det lengste strået, og vant med god margin. Han rykket i fra etter ca. 8 km og jeg hadde ingen mulighet til og følge han i den harde løypa på Ringkollen. Jeg ente på en litt skuffende 3.plass etter å ha tapt spurten mot Ivar Tveiten.

Derfor var jeg relativt gira på revansje når gullet i skøyting skulle deles ut i dag. På startstreken sto både Børre Næss og Frode Andresen som jeg viste vil gi meg hard konkurranse. Men i dag var virkelig min dag. Startet 30sek. bak Frode, og hadde derfor hans tid å gå på. På passering etter en runde lå jeg ca. 5sek. foran Frode. Det var nok til at jeg så ryggen hans på bakketoppene i løypa foran meg, noe som er veldig motiverende. Hvertfall når det er en så merittert og god løper som han. Forspranget jeg opparbeidet meg på første runde, holdt helt inn til mål og jeg ble kretsmester 7 sek. foran Frode og 30sek. foran Børre. Så i dag var en veldig artig dag i sporet for min del. Hadde mye krefter å spe på med i den artige løypa på Kleiva.

Hørte flere klage litt på at løypa hadde litt for tøffe utforkjøringer, men løypa er som den er, og det handler kun om forberedelser. Det fleste går vel i gjennom løypa før start så da er det bare til å tilpasse farten etter løypa og hva du mestrer. De som mestrer tøffe utforkjøringer bedre en andre vil tjene noen sekunder på det på samme måte som en som er god til å gå i motbakker vil tjene sekunder på en som er dårligere. Må si at jeg er lei av folk som klager over for tøffe utforkjøring, for brå svinger og for bratte bakker. Trene heller på det du er dårlig til.

På tirsdag setter vi kursen mot Steinkjer. NM starter denne uken og etter den siste tidens gode form, må jeg si at jeg gleder meg.

Over og ut fra Krumgata 6

kretsmesterPer
Bilder fra KM får komme senere, men var og gikk en tur i VM løypene her en dag og knipset noen bilder.
Holmenkollen hoppbakke glinser majestetisk i sola

Skiløypene i Holmekollen er like brede som de bredeste veiene i Norge.

Holmenkollen skitadio.

Fra skiløypa i Holmenkollen kan du også skue utover store deler av Oslo by.

1 kommentar:

Bache sa...

Sweet!! grattis per :)